Proč právě Čtenářský deník?

01.03.2010 10:30

Co může být prvním záznamem v blogu našeho Čtenářského deníku než právě vysvětlení důvodu jeho existence. Takže proč právě Čtenářský deník?

Za dobu, co pracuji v knihovně, se mě už zeptalo nesčetně našich čtenářů, zda-li bych jim něco nedoporučil. Tohle je vždycky velká výzva, trefovat se do vkusu čtenářů. Zažil jsme mnohokrát, že z jedné knihy byl jeden čtenář nadšený a druhý ji odsoudil jako největší brak. Opravdu platí sto lidí sto názorů. Našim úkolem, jako knihovníků, je právě to trefování se do vkusu a doporučování četby. A protože všichni rádi čteme, rozhodli jsme se s vámi podělit o naše zážitky z knih, které jsme přečetli. Není to žádná doporučující četba, jen další možnost výběru pro vás.

Další službou bude pravidelné zveřejňovaní žebříčků nejpůčovanějších knih u nás. Můžete se inspirovat a zkusit si přečíst to, co většina.

Pokud vás nezaujmou knihy, které jsme pro vás vybrali a ohodnotili my, ani ty nejvíce u nás žádané, můžete nám doporučit své vlastní oblíbené knihy.

Co dál dodat? Jsem sám moc zvědavý, jak se nová služba bude líbit. Projděte si všechny možnosti, které vám Čtenářský deník nabízí a dejte nám vědeť, jak se vám libí.

 ... od března bude první, co vždy doporučím Čtenářský deník

Jiří Škrobák